Selecteer een pagina
Om fijn en zonder spanningen te kunnen zingen, zorgt de juiste ademhaling voor een kickstart in de richting van het zingen van die lastige of lange tonen. Wist je dat wij mensen in eerste instantie met een perfecte zang- én ademhalingstechniek worden geboren? Maar gaandeweg leren we dit ook bijna allemaal weer af. Er ontstaan spanningen en verkeerde gewoontes en het zingen wordt ineens een heel stuk lastiger.
Echter niet getreurd, want iets wat we ooit allemaal van nature goed deden, kunnen we dan dus ook weer opnieuw aanleren! Je wilt dus eigenlijk terug naar je eerste ‘natuurlijke fabrieksinstellingen’, bij wijze van spreken. En net als bij het fietsen, als je het eenmaal kunt, dan gaat het je ook gemakkelijk af. Zo dus ook bij het zingen. Veelvoorkomende klachten als ‘ik krijg te weinig lucht’ verdwijnen dan als sneeuw voor de zon, en het is ook nog eens goed voor je algehele gezondheid om een tijdje wat meer focus op te leggen de juiste ademhaling. Het gaat hierbij om het vervangen van ongunstige gewoonten door nieuwe fijne gewoonten. Met behulp van de juiste coaching en aandacht gaan je zang skills gegarandeerd vooruit.

Dit is een blog van de pagina #HowToMakeTheWorldSing. Ik ben Janneke Meessen, momenteel werkzaam als zangcoach (CVT) en ik geloof dat zingen is weggelegd voor iedereen ?

Veel liefs, Janneke

FACEBOOK